Pizza, Korv och Fisk

Här kommer ett litet inlägg om lite maträtter enligt LCHF som vi lagat den senaste tiden :)

Pizza
Pizzadegen gjordes på mandelmjöl, philadelphia, ägg och fiberhusk. Blev väldigt "stabil" och nästan lite krispig botten precis som en vanlig pizza + det smakade inte ägg. Superbra botten! Slängde på lite av det vi hade hemma - tomatsås, ost, svamp, skinka. paprika, svamp, fetaost, lök, basilika, ruccola och serverades med Bea :) mums!

Medelhavsinspirerad Falukorv i ugn
Köp en korv med hög köttprocent.Skivade, mellan så stoppade jag in aubergine, tapenade, mozzarella. Salta peppra. Hackade ner rödlök och tomater - kryddade med balsamico-vinäger salt peppar och slängde i lite vitlök. Serverades med blomkålsmos :)
Detta är ju en variant av vanlig falukorv man gör i ugn - den med bara ost och senap. Den här var god men jag tycker nog den "vanliga" varianten är snäppet bättre.


Fisk
Sesampanerad rödspätta med skagen, blomkålsmos och kokta gröna ärtor :) Panerade fisken i ägg och sesamfrön och stektes i smör. Markus fixade en skagenröra och till det serverades blomkålsmos och ärtor. SUPERGOTT!
Blomkålsmoset:
Koka ett blomkålshuvud i typ 10 minuter (efter att du skurit ner till mindre buketter).
Mixa i matberedare tillsammans med grädde salt och peppar.
Värm på nytt (blir kallt när man kör det i beredaren) och voila! Klart :)

// Louise

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Mums vad gott allt ser ut!! :) vad kul att ni börjat köra igen, hejja er! :) Och jätteroligt att du börjat blogga igen, Louise! :) Stor kram

Anonym sa...

Verkade inte funka, men de va från mej ;)

Frida sa...

Från mej haha ;)