Don´t worry be happy

Läser en blogg där tjejen som skriver skrev nedan text. Hon har själv inte skrivit texten utan hittat den på Familjeliv.se. Så jag vet inte vem som skrivit den, däremot vet jag att jag tycker den är bra.

“Visst ska man ha respekt för människors känslor men de leder inte alltid till att man tar rätt beslut.
Vi håller på att bli ett land av folk som inte klarar några smärtor eller motgångar över huvudtaget utan att bli hysteriskt rädda eller kräva det ena eller andra av medicinsk behandling som inte är motiverad mer än för att bekämpa en stark rädsla. Rädsla behöver man istället bearbeta. Annars tenderar den att ta sig in i och förlama en på allt fler områden i livet. Terapi kan vara den bästa investeringen någonsin.
Akutmottagningarna fylls av 30-åringar som kräver Emlasalva för att kunna ta ett blodprov. Psykakuterna är fulla av folk som “krisar” av helt vanliga motgångar i livet. En mamma bad en granne gå över gatan med sin kopplade golden retriever eftersom hennes son i vagn var så rädd för hundar. En mamma krävde att barnet skulle få saft när det inte tyckte om läsk på barnkalaset. Ungdomar vill ha hjälp av soc eller pappa för att kunna köpa en soffa när alla pengarna gått åt på hair extensions. Folk förfasar sig över att inte alla gör brazinlian waxing, gud vad hemskt med några hårstrån, men hos doktorn eller att föda barn får inte göra ont! VI har rätt skriker vi som bortskämda treåringar.
Trender som är skrämmande. Vi lever i den historiskt bästa och mest trygga tiden någonsin. Ändå nojjar vi upp oss för en det ena än det andra. Nu kan man faktiskt stoppa den här utvecklingen genom att använda sitt förnuft. Inse att livet är fullt av risker, ev skador och sjukdomar, sorger och besvikelser och lär er att hantera det istället för att anta att andra människor ska tassa omkring er och era obearbetade rädslor.
Category: 2 Kommentarer

2 Kommentarer:

En läsare sa...

Vilken bra text! Rädslan ska verkligen inte styra en! Det känns som att folk försöker att behandla sina symptom med lyckopiller och snabba lösningar istället för att behandla orsaken till problemet, ta sitt ansvar och handla med integritet. Nä, skitbra skrivet!

eva-li sa...

Japp.Det är en sjuk värld vi lever i. På MÅNGA sätt!