Hemma igen och myser

Hemma i stan igen och i mitt hem och det känns så skönt :) Bilade ned med pappa och Monica i torsdags då de sov här hos oss då innan de igår åkte vidare till värmland på kalas.
Har hunnit sätta upp fönsterfoder på baksidan av huset! Tjohoo nu är den sidan klar, det är endast några drag med pensel som ska göras runt fönstren, men annars är allt klart och satan i gatan vilken skillnad det blev! Jag lägger upp bilder såklart så snart vi fått bort byggställningen (vilken vi kommer att flytta imorgon om det inte spöregnar).
Vi har hunnit varit på bauhaus typ 3 vändor och införskaffat lite bygggrejer (i vanlig ordning). Vi har handlat och varit på banken. Idag har jag och Josse bakat bullar! De blev sjukt grymma och även Elton tyckte det var skoj med ett allra första bullbak, även om han inte fick äta degen ;)


Idag var jag och Markus även och köpte oss en etanol-kamin! Vi tycker de är jättefina och nu hittade vi en snygg som inte var så fasligt dyr (1400).
Först köpte vi en för 1000 kr på biltema, den såg typ exakt ut som den på bilden nedan bara det att den byggde 20 cm ut från väggen!? Det är riktigt mycket om man ser den från sidan och det var inte alls fint! Så vi lämnade tillbaka den och köpte den här istället. Den bygger bara 12 cm och det är galet mycket snyggare. Så nu pryder den väggen i vårt vardagsrum och mysfaktorn steg ju direkt! :)
Ett plus är ju även att den avger liiiiiite värme, inte alls så man kan ha den som värmekälla i huset men ändå. Det är etanol man eldar så det blir varken avgaser eller rök av den. Perfekt!


Nu så här på kvällskvisten har jag suttit och letat och kollat efter gardiner till vardagsrummet. (har nämligen tröttnat på att grannarna nyfiket ska kika in hela tiden, speciellt nu när vi klippt ned det insynsskydd vi hade i form av buskar)
Har gjort mitt livs första beställning på Jotex! ;)
Jag är ju rätt kräsen när det gäller gardiner, och kanske även överlag när det kommer till inredning. Varken jag eller Markus gillar när det blir "plottrigt". Så det är sällan det blir mycket mönster eller massa olika färger och pynt osv. Vi vill hålla det ganska kalt och avskalat här hemma. Tråkigt och stelt tycker vissa, avslappnande och rent tycker vi :)
Jag gillar när saker har samma färg, passar ihop och när det är "cleant".
Har därför beställt mörkgråa gardiner (som kommer gå fint till vita väggar och vår gråa soffa).
Det blir breda kanallängder på varsin sida om fönstret mot framsidan och hissgardiner till vardera fönster mot baksidan. De är dock inte i exakt samma grå nyans. Jag tror det blir jättefint!
Jag tycker det är så svårt att få till en bra gardinlösning när man har altandörren precis bredvid. I lägenheten gjorde jag ju som så att jag drog en gardinstång över hela väggen och satte gardiner även runt dörren - men här funkar inte det. Det ser annorlunda ut och det skulle inte bli så fint. Så hissgardinerna tror jag är en bra lösning. Jag hoppas att det är rätt typ av upphängning som jag tror att det är för då behöver jag inte ens en gardinstång. HOPPAS!

Markus har två vänner över, de dricker lite bärs och kastar Dart i "Allrummet" som vi kallar det. Det är ett av rummen som vi inte har hunnit renovera ännu men tanken är att det ska bli just ett allrum/hobbyrum/gästrum.
Vi kommer att ha bäddsoffa, tv eller projektor, lite schysta fotöljer, darttavlan, hobbygrejer. Ja lite skönt rum att hänga i helt enkelt. Vi får se hur det blir :)
Just ikväll är det ju perfekt att ha. De kan kasta pil utanför tavlan bäst de vill för det gör ingenting, det ska ändå göras om. Dessutom går det att stänga dörren så de inte hörs och jag kan sitta nere och titta på tv i lugn och ro ;)

/ Louise
Category: 6 Kommentarer

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Ahaa, its good conversation on the topic of this post at this place at this webpage, I
have read all that, so at this time me also commenting here.


Here is my web blog ... book auf ra kostenlos spielen

Anonym sa...

Woah! I'm really digging the template/theme of this blog. It's simple, yet effective.
A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between usability and appearance. I must say you have done a superb job with this. Also, the blog loads extremely fast for me on Opera. Excellent Blog!

My web site: book of ra freeware

Anonym sa...

you are in point of fact a excellent webmaster. The site loading pace is amazing.
It sort of feels that you're doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you've performed a great
process in this matter!

Here is my site - Book Of Ra Kostenlos Spielen Online

Anonym sa...

Appreciate the recommendation. Will try it out.



Also visit my site - sizzling hot 199 games

Anonym sa...

Hey there! I've been reading your website for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Porter Texas! Just wanted to tell you keep up the good work!

Also visit my web-site :: casino novoline online spielen []

Anonym sa...

var köpte ni den grundare etanolkaminen? har samma problem; tycker biltemas är för djup.